Martorell

Demanem a la Generalitat que mantingui la qualitat educativa del Baix Llobregat

  • Actualitzat:
  • Creat:

El Grup Socialista, conjuntament amb Catalunya Sí que es Pot presenta una proposta de resolució al Parlament per demanar que no es tanquin línies de P-3 a la comarca.

Davant l’anunci del Departament d’Ensenyament  i els serveis territorials del Baix Llobregat de tancar 21 grups de P-3 per al proper curs 2016, els i les socialistes de la comarca a través de les diputades Eva Martínez, Eva Granados i Esther Niubó i conjuntament amb el grup al Parlament de Catalunya sí que es Pot, hem presentat una proposta de resolució al Parlament per tal d’evitar el que suposa aquesta acció contra la qualitat de l’educació i el sistema públic d’ensenyament.

La Generalitat ha justificat aquesta retallada per la baixada de la natalitat al Baix Llobregat. On el govern de CiU i ERC veu una excusa per empobrir l’educació pública nosaltres veiem l’oportunitat  de millorar la qualitat “adoptant mesures com la baixada de ràtios”. 

El tancament dels 21 grups suposa també la supressió de 42 llocs de treball que es podrien destinar, mantenint el pressupost ja assignat, a “atendre l’atenció a la diversitat i garantir l’èxit escolar”.

 

Tal i com explica la proposta de resolució “l’Escola pública és un instrument de cohesió social i d’igualtat d’oportunitats, que no pot ser retallat si volem garantir una societat pròspera amb persones empoderades i un futur millor”. El tancament que proposa la Generalitat, és per tant, un atac directe a l’oferta de places públiques a la comarca, i condiciona la decisió de les famílies que tenien intenció d’optar a una plaça.

Els i les socialistes del Baix Llobregat demanen a la generalitat no suprimir cap línia ni aula de P-3, assegurar la reducció de la ràtio alumnes per classe per garantir la qualitat de l’educació; no retallar les plantilles als centres escolars i mantenir l’oferta actual de preinscripcions per al proper curs 2016-2017.